Over ons

Visie
De wereld van morgen bestaat uit mensen die bewust omgaan met hun gezondheid en welzijn. Zij realiseren zich goed wat de waarde is van tijd en dat een ziekte geen belemmering hoeft te zijn om alles uit het leven te kunnen halen.

Missie

Het versterken van de positie van de diëtist in de ketenzorg. Het verminderen van administratieve handelingen. Het realiseren van zowel betere als betaalbare zorg voor iedereen. Het verbeteren van quality of life door het bieden van gemak op het gebied van gezondheid en welzijn.

Hoe
Directvoeding is een totaal-leverancier van medische en klinische voeding en is ontstaan uit de vraag van diëtisten om de levering vanuit de apotheek te professionaliseren. Diëtisten willen op deze manier de patiënten bedienen vanuit één apotheek die in contact staat met de huisarts en het medicatiedossier van de patiënt compleet kan houden. Alhoewel facilitaire bedrijven hun logistieke processen goed op orde hebben, missen ze nauw contact met de patiënt en de huisarts. Als voorschrijver bent u gewend om of met apotheken of facilitaire bedrijven samen te werken. Elke leverancier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Een apotheek staat dichtbij de patiënt en heeft een volledige medicatiehistorie waarmee medicatiebewaking mogelijk is. Ze hebben echter helaas minder kennis over de prodcuten en vrijwel nooit voorraad. Ook zetten apotheken soms producten om zonder eerst te overleggen met de voorschijver.

Een faclilitair bedrijf biedt de voorschrijver een (in meeste gevallen verouderd) online bestelsysteem met professionele backoffice-hulp. Zij hebben meeste producten op voorraad en kunnen de diëtiste bijstaan bij inhoudelijke vragen. Ook bieden zij een 24 uurs spoedlevering garantie indien noodzakelijk. Nadeel is wel dat zij zelfstandig opereren met geen tot nauwelijks contact met de huisapotheek en/of huisarts. Er wordt geen medicatiebewaking uitgevoerd en alhoewel ze geautomatiseerd zijn is er nog veel efficiencyvoordeel te behalen op het gebied van automatisering

Directvoeding heeft geluisterd naar uw collega's en het systeem zodanig ingericht zodat u en uw patiënt profiteren van alle voordelen van beide leveranciers. En nog beter: de nadelen van beide leveranciers behoren bij Directvoeding tot het verleden.

Door gebruik te maken van ons unieke patiëntensysteem behoudt u als diëtist efficiënt de regie over het voedingsgebruik van uw cliënt zonder veel tijd te verliezen aan administratie. 

Het systeem van DirectVoeding waarschuwt u automatisch wanneer u actie moet ondernemen als het gaat om bestellingen en machtigingen. Ook kunt u genieten van de vele extra’s die het spaarpuntensysteem biedt.

    Directvoeding combineert de voordelen van een facilitair bedrijf en apotheek én elimineert de nadelen van deze leveranciers. 
    Directvoeding controleert combinatiegebruik van medicatie en medische voeding. 
    Directvoeding houdt alles veilig digitaal bij in uw eigen patiëntenbestand. 
    Directvoeding levert uit voorraad.
    Directvoeding levert tot aan de deur met een eigen koeriersdienst.
    Directvoeding levert op een tijdstip dat het uw cliënt uitkomt.
    Directvoeding staat altijd klaar voor uw al uw vragen.


Hierdoor kunt u ervan uit gaan dat:

   Uw patiënt veilig zijn/haar voeding kan gebruiken.
   U geen overzicht verliest.
   Al uw machtigingen en bestellingen worden geregistreerd.
   Uw patiënt niet dagen lang hoeft te wachten op de bestelling.
   Uw patiënt niet op de postbode hoeft te wachten of naar het postkantoor moet gaan voor zijn/haar bestelling.
   U altijd op Directvoeding kunt rekenen met al uw vragen.
.